Продукти:
• 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече)
• 2 яйца
• 1 водна чаша захар
• 1 водна чаша брашно
• 1 пакетче бакплувер
• 3/4 водна чаша кисело мляко
• 3/4 водна чаша олио
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти без ябълките и ги бъркаме, докато получим еднородна смес, която изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.
Отгоре нареждаме ябълките, нарязани на тънки филийки, и печем в умерена фурна. Изчакваме готовия сладкиш да изстине и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...