Продукти:
• 300 г праскови
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 бурканче сладко от праскови
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сваряваме прясното мляко с ориза. Измиваме прасковите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
В тава, предварително намазана с масло, разстиламе половината от сварения ориз, върху него разпределяме равномерно парчетата от прасковите, половината от конфитюра и поръсваме с орехите, нарязани на ситно.
Покриваме сладкиша с останалата част от ориза и сладкото. Така приготвения десерт печем в силна фурна около 10 мин.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...