Продукти:
• 500 г пресни едри плодове /кайсии, праскови, круши, дюли, ябълки/
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• настърганата кора на половин лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. /Предварително отделяме малко захар за поръсване./ При непрекъснато бъркане прибавяме млякото, пресятото с бакпулвера брашно, настърганата лимонова кора и ванилията. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Върху тестото нареждаме почистените от семената и нарязани на филийки плодове. /По желание можем да ги обелим./
Печем в предварително загрята умерена фурна. Оставяме готовия сладкиш да изстине, нарязваме го на парчета и го поръсваме с отделената захар.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...