Кулинарни рецепти » Пинджур

 Пинджур

Продукти:

• 1 1/2 кг домати
• 1 кг чушки
• 4 патладжана
• 2-3 люти чушлета
• 7-8 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. млян черен пипер
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме чушките и патладжана. Бланшираме доматите във вряща вода и също ги обелваме. Прекарваме ги през месомелачка заедно с чушките и патладжана.

Прибавяме ситно нарязаните люти чушлета и счукания чесън, поръсваме със захар и сол, наливаме олиото и оцета и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Накрая подправяме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Изчакваме пинджурът да изстине и го разсипваме в сухи бурканчета. Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.

Автор: Илия Митревски

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало