Продукти:
• 1 1/2 кг домати
• 1 кг чушки
• 4 патладжана
• 2-3 люти чушлета
• 7-8 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 4 с.л. оцет
• 1/2 ч.л. млян черен пипер
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме чушките и патладжана. Бланшираме доматите във вряща вода и също ги обелваме. Прекарваме ги през месомелачка заедно с чушките и патладжана.
Прибавяме ситно нарязаните люти чушлета и счукания чесън, поръсваме със захар и сол, наливаме олиото и оцета и варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Накрая подправяме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Изчакваме пинджурът да изстине и го разсипваме в сухи бурканчета. Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...