Кулинарни рецепти » Свински хапки със сини сливи

 Свински хапки със сини сливи

Продукти:

• 800 г свинско филе
• 2 с.л. олио
• 45 г масло
• 1 голяма глава лук
• 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
• 150 мл сухо бяло вино
• 1 дафинов лист
• 250 мл сметана
• 20 сухи сини сливи без костилките
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Завиваме го във фолио и го слагаме на топло.

Нарязваме лука на кубчета и го запържваме в останалото масло. Сипваме виното и варим 2 мин. Добавяме дафиновия лист и бульона. Варим, докато течността остане наполовина, прецеждаме, кипваме и бавно при непрекъснато бъркане наливаме сметаната.

Добавяме накиснатите и отцедени сливи и варим още 7-8 мин на слаб огън. По желание можем да сгъстим соса с малко брашно. Подправяме със сол и черен пипер. Слагаме изпърженото месо в соса и варим до готовност (около 30 мин).

Автор: Станка Ганчева

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало