Кулинарни рецепти » Свински хапки със сини сливи

 Свински хапки със сини сливи

Продукти:

• 800 г свинско филе
• 2 с.л. олио
• 45 г масло
• 1 голяма глава лук
• 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
• 150 мл сухо бяло вино
• 1 дафинов лист
• 250 мл сметана
• 20 сухи сини сливи без костилките
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в смес от олиото и половината от маслото. Завиваме го във фолио и го слагаме на топло.

Нарязваме лука на кубчета и го запържваме в останалото масло. Сипваме виното и варим 2 мин. Добавяме дафиновия лист и бульона. Варим, докато течността остане наполовина, прецеждаме, кипваме и бавно при непрекъснато бъркане наливаме сметаната.

Добавяме накиснатите и отцедени сливи и варим още 7-8 мин на слаб огън. По желание можем да сгъстим соса с малко брашно. Подправяме със сол и черен пипер. Слагаме изпърженото месо в соса и варим до готовност (около 30 мин).

Автор: Станка Ганчева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало