Кулинарни рецепти » Тиквички с праз

 Тиквички с праз

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 500 г домати
• 2 стръка праз
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно, а тиквичките - на по-големи парчета. Настъргваме доматите и лука.

Затопляме олиото на среден огън в тенджера и прибавяме към него тиквичките, лука и праза. Задушаваме 5 минути и доливаме вода, която да облее зеленчуците. Оставяме ястието да ври на тих огън 15 минути.

Добавяме доматите и държим на котлона, докато ястието се сгъсти. Преди да свалим от огъня, овкусяваме тиквичките с ригана, черния пипер и сол на вкус.

Автор: Борис Генчев

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало