Продукти:
• 1 кг тиквички
• 500 г домати
• 2 стръка праз
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно, а тиквичките - на по-големи парчета. Настъргваме доматите и лука.
Затопляме олиото на среден огън в тенджера и прибавяме към него тиквичките, лука и праза. Задушаваме 5 минути и доливаме вода, която да облее зеленчуците. Оставяме ястието да ври на тих огън 15 минути.
Добавяме доматите и държим на котлона, докато ястието се сгъсти. Преди да свалим от огъня, овкусяваме тиквичките с ригана, черния пипер и сол на вкус.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...