Кулинарни рецепти » Задушена коприва

 Задушена коприва

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г коприва
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме копривата с повече сол и я оставяме да преседи 1 час. След това я измиваме, изстискваме и я слагаме в тенджера.

Върху нея слагаме ориза, олиото, лука, нарязан на филийки, ситно нарязаните магданоз и джоджен, малко сол, черния и червения пипер. Заливаме с 1 ч.ч. вода, похлупваме добре и оставяме яденето да се задушава на умерен огън, докато уври добре оризът. Ако е необходимо доливаме още гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало