Продукти: (за 4 порции)
•	1 ч.ч. леща
•	4 средно големи картофа
•	2 глави лук
•	2 с.л. краве масло
•	лимонов сок
•	суха чубрица
•	магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне. 
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към лещата. Варим ястието на тих огън, докато поеме водата. 
Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното масло до златисто и го сипваме при картофите и лещата. 
Накрая посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица и отстраняваме от огъня. Подправяме с лимонов сок. 
              Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
              Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
              Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
              Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...