Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 4 средно големи картофа
• 2 глави лук
• 2 с.л. краве масло
• лимонов сок
• суха чубрица
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и варим, докато поомекне.
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към лещата. Варим ястието на тих огън, докато поеме водата.
Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното масло до златисто и го сипваме при картофите и лещата.
Накрая посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица и отстраняваме от огъня. Подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...