Продукти: (за 4-5 порции)
• 15-20 лозови листа
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 1-2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и заедно с настърганите домати и ситно нарязаните моркови го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме попарените и нарязани лозови листа и ориза. Поръсваме с червен и черен пипер и задушаваме, докато оризът набъбне.
Накрая прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме на вкус и доваряваме яхнията. Преди да отстраним от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...