Кулинарни рецепти » Яхния с маслини

 Яхния с маслини

Продукти:

• 2 глави лук
• 25 маслини
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода.

След няколко минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.

Отделно заливаме маслините с вряла вода и ги оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги и прибавяме към ястието заедно с черния пипер. Варим на тих огън, докато яхнията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало