Кулинарни рецепти » Бърз щрудел

 Бърз щрудел

Продукти:

1. 200 г готови кори
2. 2 ябълки
3. 4 с.л. захар
4. 3 с.л. смлени орехи
5. 1 яйце
6. 1 ч.л. канела
7. 1 пакетче краве масло

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на ситно ренде. Смесваме ги със захарта, смлените орехи и част от размекнатото масло.

Намазваме всяка кора с разтопено масло, подреждаме ги една върху друга и ги разрязваме на две половинки. Слагаме едната на дъното на тавичката и разстиламе отгоре ябълковата смес така, че да остане на 2 см от стените на тавичката.

Покриваме с останалите кори и прищипваме краищата с мокри пръсти. Намазваме отгоре с разбитото яйце, поръсваме с канелата, размесена с малко пудра захар, разрязваме щрудела на парчета и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало