Кулинарни рецепти » Пирог с череши

 Пирог с череши

Продукти:

• 1 кг череши /вишни/
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. олио
• 500 г брашно
• 1 к.ч кристална захар
• 1 к.ч. счукан сухар
• 3-4 с.л. пудра захар
• 1 ванилия /или 1/2 пакетче канела/

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно с киселото мляко, в което сме разтворили содата. Постепенно прибавяме олиото и брашното. Замесваме меко тесто. Отделяме 1/3 от тестото и разточваме останалото на кръгла кора. Кората трябва да бъде достатъчно голяма, за да покрие дъното и стените на тавичката, в която ще печем сладкиша. Останалото тесто разточвами на дебел лист, от който изрязваме ленти, дебели около 1 см.

Изчистваме черешите от костилките и ги разбъркваме със захарта и счукания сухар. Разстиламе кората в намаслена тавичка и върху нея разпределяме черешите. Отгоре кръстосваме изрязаните тестени ленти.

Печем пирога в умерено силна фурна. Изчакваме да изстине, разрязваме го и поръсваме с пудрата захар, размесена с ванилията /или канелата/.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало