Продукти:
• 4 наденички
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 буркан белени домати
• 1/2 връзка магданоз
• 1 ч.л. чубрица
• 1 кубче телешки бульон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме наденичките и ги нарязваме на парченца, дълги около 3 см. Нарязваме лука и пушените гърди на ситно.
Запържваме, пушените гърди в тиган без мазнина до хрупкаво и в отцедилата се мазнина изпържваме лука до златисто. Прибавяме доматите, подправките и разтворения телешки бульон, посоляваме на вкус.
Оставяме соса да поври 15 мин и добавяме нарязаните наденички и пушените гърди. Оставяме всичко да ври още 3-5 мин и подправяме с черен пипер на вкус.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...