Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1-2 ч.ч. брашно
За плънката:
• 200 г шунка
• 200 г кашкавал
• магданоз
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги прекарваме през преса. Прибавяме брашното, маслото, солта и яйцето. Омесваме и разточваме на кора, малко по-дебела от един пръст.
С помощта на водна чаша изрязваме от тестото кръгове, върху половината от които разпределяме плънката, приготвена от изброените продукти. Покриваме с останалите кръгове и притискаме краищата с пръсти, за да се слепят.
Изпържваме крапфените от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...