Кулинарни рецепти » Раклети

 Раклети

Продукти:

• 8 картофа
• 250 г топено сирене
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме в намаслена тавичка.

Нарязваме сиренето на тънки филийки и покриваме с тях картофите. Поръсваме с черен и червен пипер и печем в предварително загрята силна фурна, докато сиренето се разтопи.

По желание можем да покрием картофите с тънки филийки бекон или сланина.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало