Кулинарни рецепти » Печен боб с лук и моркови

 Печен боб с лук и моркови

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г сварен боб
• 6-7 глави лук
• 2-3 моркова
• 3-4 с.л. зехтин или масло
• 1/2 с.л. пудра захар
• сол,
• брашно за поръсване
• маслини за гарниране

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки, а морковите много на ситно и ги изпържваме в мазнината. По време на пърженето наръсваме лука с пудрата захар.

Настиламе бобен пласт в намаслена тавичка, посоляваме, покриваме плътно с лучено-морковената смес, наливаме малко топла водичка, отгоре наръсваме с брашно и печем до приятно зачервяване.

Гарнираме с маслини и сервираме печивото топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало