Продукти: (за 4 порции)
• 8 гулии
• 300 г гъби, накиснати в оцет
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• 250 г кисела сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Печем гулиите в гореща фурна до омекване. Обелваме ги и издълбаваме средата им. Прибавяме отцедените и нарязани гъби и лука, който сме нарязали на ситно и сме запържили в част от маслото. Посоляваме и разбъркваме.
Напълваме гулиите със сместа, нареждаме ги в подходящ съд, захлупваме и печем в умерена фурна. Към края на печенето добавяме сметаната и оставяме още малко във фурната.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....