Кулинарни рецепти » Лапад с яйца

 Лапад с яйца

Продукти:

• 4-5 връзки лапад
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лапада на ивички и го сипваме във вряща подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме.

Добавяме ситно нарязаните зелени подправки и запържваме сместа в сгорещеното олио. После сипваме затопленото мляко и варим до сгъстяване.

Разстиламе лапада в тавичка, оформяме 6 вдлъбнатинки и счукваме в тях яйцата. Поръсваме с черен пипер и сол и печем в умерена фурна, докато белтъкът побелее. Накрая заливаме с разтопеното олио, което сме оцветили с червения пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало