Продукти: (за 4 порции)
• 1 прясна зелка
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Варим зелката в подсолена вода, докато омекне, за да можем да отделим листата й.
В намаслен съд нареждаме зелевите листа като ги поръсваме с олио и сметана. Най-горния лист застиламе със запържената в гореща мазнина галета.
Заливаме с остатъка от олиото и от сметаната и печем 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...