Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг грах
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 100 г кашкавал
• 3-4 домата
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим граха в подсолена вода, докато омекне. Изсипваме го в тавичка заедно с обелените и ситно нарязани домати.
Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме граха. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.
След това заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...