Кулинарни рецепти » Пълнени дюли

 Пълнени дюли

Продукти:

• 4 едри дюли
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1/2 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 домата, обелени и нарязани на ситно
• 1 резен целина, сварена и нарязана на кубчета
• 2-3 сварени моркова, нарязани на кубчета
• 1 тиквичка, сварена и нарязана на кубчета
• 1/2 ч.ч. сварен грах
• 1/2 ч.ч. сварени и нарязани гъби
• 8 розички попарен карфиол, нарязан на ситно
• 1 к.ч. олио
• 1 каф.л. канела
• 2 жълтъка
• 4 ч.л. захар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в олиото до омекване и постепенно прибавяме останалите зеленчуци, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и канела и хубаво разбъркваме.

Отрязваме горната част на дюлите като капачета, внимателно ги издълбаваме и напълваме с приготвената смес. Захлупваме дюлите с капачетата и ги нареждаме в тавичка с малко вода, в която сме разтворили захарта. Печем ги в умерена фурна, като при нужда добавяме по малко вода.

След като извадим ястието от фурната, застройваме соса с разбитите жълтъци. Поднасяме дюлите горещи.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало