Кулинарни рецепти » Пълнени дюли

 Пълнени дюли

Продукти:

• 4 едри дюли
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1/2 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 домата, обелени и нарязани на ситно
• 1 резен целина, сварена и нарязана на кубчета
• 2-3 сварени моркова, нарязани на кубчета
• 1 тиквичка, сварена и нарязана на кубчета
• 1/2 ч.ч. сварен грах
• 1/2 ч.ч. сварени и нарязани гъби
• 8 розички попарен карфиол, нарязан на ситно
• 1 к.ч. олио
• 1 каф.л. канела
• 2 жълтъка
• 4 ч.л. захар
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в олиото до омекване и постепенно прибавяме останалите зеленчуци, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и канела и хубаво разбъркваме.

Отрязваме горната част на дюлите като капачета, внимателно ги издълбаваме и напълваме с приготвената смес. Захлупваме дюлите с капачетата и ги нареждаме в тавичка с малко вода, в която сме разтворили захарта. Печем ги в умерена фурна, като при нужда добавяме по малко вода.

След като извадим ястието от фурната, застройваме соса с разбитите жълтъци. Поднасяме дюлите горещи.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало