Продукти: (за 4 порции)
• 500 г месести чушки
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 150 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета, а лука и доматите нарязваме на филийки.
В намаслена тавичка нареждаме 1 ред домати, а върху тях нареждаме филийки от лука. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждаме пиперки и лук и отново поръсваме с магданоз и сол. Пак нареждаме пиперки и накрая завършваме с домати.
Поръсваме с олиото и слагаме за 15 мин в силна фурна. Поръсваме обилно с настърганото сирене, заливаме с разбитите яйца и запичаме още 10 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...