Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ориз
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме ориза, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне. Прибавяме обелените и настъргани домати, размитото с прясното мляко брашно, разбитите яйца и настърганото сирене.
Задушаваме леко сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Слагаме тук там парченца краве масло и запичаме в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...