Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ориз
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме ориза, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне. Прибавяме обелените и настъргани домати, размитото с прясното мляко брашно, разбитите яйца и настърганото сирене.
Задушаваме леко сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Слагаме тук там парченца краве масло и запичаме в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...