Кулинарни рецепти » Лук с ориз и сирене на фурна

 Лук с ориз и сирене на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 к.ч. ориз
• 3 домата
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. краве масло

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме ориза, наливаме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме, докато оризът набъбне. Прибавяме обелените и настъргани домати, размитото с прясното мляко брашно, разбитите яйца и настърганото сирене.

Задушаваме леко сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Слагаме тук там парченца краве масло и запичаме в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало