Продукти:
• 500 г зрял фасул
• 2 печени червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. стрит джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в нова вода.
Отцеждаме и още топъл го смесваме с настъргания лук и ситно нарязаните чушки. Посоляваме, прибавяме подправките и омесваме.
Изчакваме сместа да изстине и оформяме от нея плоски кюфтета, които овалваме в галетата и нареждаме в намазана с олиото тавичка. Печем кюфтетата 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...