Кулинарни рецепти » Гъби по гръцки

 Гъби по гръцки

Продукти:

• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1-2 скилидки чесън
• сол
• 10-15 зелени маслини
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 к.ч. зехтин
• чубрица
• черен пипер и магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на ситно, а гъбите на средно големи парчета.

Заливаме със зехтин и лимон, поръсваме с подправките и печем в силна фурна 10 минути. Разбъркваме ястието и прибавяме маслините.

Поднасяме с чаша бяло вино.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало