Кулинарни рецепти » Гъби по гръцки

 Гъби по гръцки

Продукти:

• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 1-2 скилидки чесън
• сол
• 10-15 зелени маслини
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 к.ч. зехтин
• чубрица
• черен пипер и магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на ситно, а гъбите на средно големи парчета.

Заливаме със зехтин и лимон, поръсваме с подправките и печем в силна фурна 10 минути. Разбъркваме ястието и прибавяме маслините.

Поднасяме с чаша бяло вино.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало