Кулинарни рецепти » Пълнен лук с кашкавал

 Пълнен лук с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 150 мл прясно мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 1 яйце
• 150 г настърган кашкавал
• 50 г масло
• 2 скилидки чесън
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме лука от люспите и го слагаме да се посвари в подсолена вода. Изваждаме го и издълбаваме всяка глава.

Накисваме хляба в млякото. Добавяме настъргания кашкавал, пресования чесън, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и издълбаната част от главите и разбъркваме добре сместа.

С нея напълваме луковите глави и ги нареждаме в намазана с масло тавичка. Върху всяка глава слагаме парченце масло и печем в умерена фурна.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало