Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг тиквички
• 2 връзки лук
• 4-5 стръка чесън
• 3 домата
• 10 кисели джанки
• 6 с.л. олио
• 1ч.ч. вода
• 1с.л. брашно
• 1/2 връзка копър
• 1връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданоза, копърът и сливите. Посоляваме и разбъркваме всичко добре.
Остъргваме тиквичките ги и ги нарязваме на филийки. Подреждаме половината от тях в обилно намазнена тава, а отгоре разстиламе на равномерен пласт лучената смес. Покриваме с останалата част от тиквичките. Най-отгоре разстиламе нарязаните на дребно домати и заливаме с олиото и водата.
Размиваме брашното с малко студена вода и заливаме плакията. Печем ястието в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...