Кулинарни рецепти » Тиквички по трънски

 Тиквички по трънски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг тиквички
• 2 връзки лук
• 4-5 стръка чесън
• 3 домата
• 10 кисели джанки
• 6 с.л. олио
• 1ч.ч. вода
• 1с.л. брашно
• 1/2 връзка копър
• 1връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданоза, копърът и сливите. Посоляваме и разбъркваме всичко добре.

Остъргваме тиквичките ги и ги нарязваме на филийки. Подреждаме половината от тях в обилно намазнена тава, а отгоре разстиламе на равномерен пласт лучената смес. Покриваме с останалата част от тиквичките. Най-отгоре разстиламе нарязаните на дребно домати и заливаме с олиото и водата.

Размиваме брашното с малко студена вода и заливаме плакията. Печем ястието в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало