Продукти: (за 4 порции)
• 300 г кашкавал
• 2 картофа
• 1 бучка краве масло
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно, сол
Начин на приготвяне:
В част от маслото запържваме брашното, като бъркаме енергично. Разреждаме с млякото и при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите жълтъци. Сваляме от огъня и бием сместа, докато се охлади.
Последователно прибавяме настъргания кашкавал и разбитите белтъци. Разбъркваме внимателно и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Слагаме отгоре парченца масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...