Продукти: (за 5 порции)
• 10 картофа
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.
Разбиваме омекналото масло на пяна. Прибавяме един по един жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме картофите и брашното и накрая – лъжица по лъжица разбитите на гъст сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...