Продукти:
• 1 опаковка картофено пюре с мляко
• 4 яйца
• 2 шепи сварени листа от спанак
• 1връзка пресен магданоз
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. натрошено краве сирене
• 1 к.ч. бяло сухо вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. печени тиквени семена
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме пюрето по указанието на пакетчето.
Позапържваме ситно нарязаните лук и спанак в сгорещената мазнина. Заливаме с бялото вино и оставяме 2 мин да се задушават. Бъркаме и наливаме по малко от сметаната.
Разпределяме картофеното пюре в 4 гювечета. Правим малка дупчица в средата, където изсипваме зелената смес. Отгоре наръсваме малко сирене, чукваме по едно яйце и запичаме до получаване на кафява коричка.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...