Продукти:
• 1 опаковка картофено пюре с мляко
• 4 яйца
• 2 шепи сварени листа от спанак
• 1връзка пресен магданоз
• 3-4 стръка зелен лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. натрошено краве сирене
• 1 к.ч. бяло сухо вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 к.ч. печени тиквени семена
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме пюрето по указанието на пакетчето.
Позапържваме ситно нарязаните лук и спанак в сгорещената мазнина. Заливаме с бялото вино и оставяме 2 мин да се задушават. Бъркаме и наливаме по малко от сметаната.
Разпределяме картофеното пюре в 4 гювечета. Правим малка дупчица в средата, където изсипваме зелената смес. Отгоре наръсваме малко сирене, чукваме по едно яйце и запичаме до получаване на кафява коричка.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...