Продукти:
• 800 г картофи
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• сол
За плънката:
• 1 патладжан
• 2 моркова
• 2 червени чушки
• 2 картофа
• 2 домата
• 10 с.л. гъбен сос
• 5 с.л. нарязани и изпържени гъби
• 10 с.л. тиквени семена
• 10 с.л. сирене
• 5 с.л. грах от консерва
• 5 с.л. царевица от консерва
• 5 резенчета пушено сирене
• подправки
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги намачкваме на пюре.
Омесваме тесто от картофите, яйцата, олиото, брашното и сол на вкус. Разстиламе го в правоъгълна тава.
Отгоре разпределяме сварените и нарязани на колелца моркови. Поръсваме счуканите тиквени семена. Поливаме с готовия гъбен сос. Разстиламе нарязаните на ситно чушки и изпържените на пръчици картофи. Покриваме с изпържените патладжани и доматите на филийки. Отгоре поръсваме настърганото сирене и риган и босилек на вкус.
Покриваме с фолио и изпичаме в умерена фурна. Десет минути преди да извадим, слагаме колелца от пушено сирене и зрънцата от грах и царевица. Сервираме пая топъл, нарязан на квадратчета.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...