Продукти:
• 1 консерва гювеч (или замразен)
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, поръсваме червения пипер и сипваме гювеча от консервата. Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в глинен съд, разстиламе отгоре натрошеното сирене и заливаме с киселото мляко, което сме разбили с брашното и яйцата. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...