Кулинарни рецепти » Станимашка яхния

 Станимашка яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 средно големи патладжана
• 3-4 глави лук
• 5-6 домата
• 1 глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1-2 дафинови листа
• червен пипер, черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят. След 30 мин ги изпържваме в горещо олио.

Добавяме последователно ситно нарязаните лук и чесън и обелените и настъргани домати. Поръсваме с брашното и червения пипер, доливаме малко топла вода, слагаме дафиновите листа, посоляваме на вкус и варим 10 мин.

Изсипваме ястието в тавичка, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и задушаваме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало