Кулинарни рецепти » Станимашка яхния

 Станимашка яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 средно големи патладжана
• 3-4 глави лук
• 5-6 домата
• 1 глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1-2 дафинови листа
• червен пипер, черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят. След 30 мин ги изпържваме в горещо олио.

Добавяме последователно ситно нарязаните лук и чесън и обелените и настъргани домати. Поръсваме с брашното и червения пипер, доливаме малко топла вода, слагаме дафиновите листа, посоляваме на вкус и варим 10 мин.

Изсипваме ястието в тавичка, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и задушаваме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало