Кулинарни рецепти » Родопски гювечета

 Родопски гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава лук
• 4 домата
• 600 г сирене
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 4 чушки
• магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го разпределяме в гювечетата. Отгоре нареждаме половината домати, нарязани на кръгчета, парченца от маслото и сиренето, нарязано на филийки.

Нарязваме чушките на кръгчета и ги слагаме върху сиренето.Поръсва с наситнен магданоз, чукваме по 1 яйце и разпределяме останалите нарязани домати.

Добавяме още малко масло, захлупваме и запичаме във фурната.

Автор: Сребра Коновска

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало