Кулинарни рецепти » Ангинари на фурна

 Ангинари на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 чушка “Капия”
• 160 г консервирани сърца от ангинари
• 6 яйца
• 50 г кашкавал
• босилек, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото и прибавяме нарязания на ситно лук, нарязаната на тънки ивички чушка и сърцата от ангинари. Готвим 4-5 мин като разбъркваме периодично, за да омекнат зеленчуците и да се напоят добре с маслото.

Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаните на ситно зелени подправки, сол, черен пипер и 2 с.л. настърган кашкавал.

Слагаме ястието в умерено загрята фурна, като превключваме само на горен реотан, изливаме яйцата върху зеленчуците и печем на средна температура 3-4 мин. Наръсваме останалия кашкавал и печем още1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало