Кулинарни рецепти » Цвеклова манджа

 Цвеклова манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки млади листа от цвекло
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 6-7 с.л. олио
• черен и пипер и сол

За заливката:

• 3 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме цвекловите листа на ивички и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните лук и магданоз и посоляваме.

В останалото олио запържваме ориза и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нареждаме в тавичка половината задушени листа и покриваме с ориза. Върху него разстиламе останалите цвеклови листа. Печем в умерена фурна.

Правим заливка от разбитите яйца, мляко и брашно и я сипваме върху ястието. Запичаме отново до стягането на яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало