Кулинарни рецепти » Цвеклова манджа

 Цвеклова манджа

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки млади листа от цвекло
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 6-7 с.л. олио
• черен и пипер и сол

За заливката:

• 3 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме цвекловите листа на ивички и ги задушаваме в половината от олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните лук и магданоз и посоляваме.

В останалото олио запържваме ориза и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нареждаме в тавичка половината задушени листа и покриваме с ориза. Върху него разстиламе останалите цвеклови листа. Печем в умерена фурна.

Правим заливка от разбитите яйца, мляко и брашно и я сипваме върху ястието. Запичаме отново до стягането на яйцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало