Кулинарни рецепти » Руски пирог

 Руски пирог

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. олио
• мая колкото кибритена кутия
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 яйца
• брашно около 1 кг

За плънката:

• 1 кг кайма
• 2 средно големи глави лук
• 200 г гъби
• 10-15 маслинки (обезкостени и нарязани на парченца)
• 150-200 г топено сирене или кашкавал
• 1/2 к.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Предварително правим плънката, като задушаваме лука с каймата, добавяме гъбите и ориза и готвим, докато се сварят и останат на мазнина. Сваляме от огъня и когато сместа се поохлади, добавяме обезкостените и нарязани на парченца маслини и кашкавала (топеното сирене), настърган на едро ренде.

Замесваме меко тесто от изброените продукти и без да втасва го разделяме на 3 равни части. Плънката също разделяме на 3 равни части. Точим поотделно, слагаме плънката и навиваме на руло.

Поставяме трите рула в тава, намазана с олио на разстояние едно от друго, като края им трябва да бъде отдолу, за да не се развият рулата. Оставяме да втасат много добре с плънката и след това печем в умерена фурна.

Автор: Жулиета

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало