Продукти :
• 1/2 ч.ч. краве масло
• 1/2 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 4 яйца
• 1/2 ч.ч прясно мляко
• 25 г мая
• 3,5 ч.ч. брашно
• сокът от 1 лимон
• жълтък и мляко за намазване
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маслото със захарта , прибавяме 1 цяло яйце и 3 жълтъка. Разтваряме маята в хладкото мляко. Прибавяме я в маслената смес заедно с 2 ч.ч. брашно и солта. Леко замесваме. Сипваме останалото брашно и лимоновия сок и измесваме тестото. Покриваме го и го оставяме на топло да втасва 2 часа.
Отново премесваме тестото, слагаме го в голяма кръгла тава и го оставяме повторно да втасва, така че да удвои обема си. Намазваме погачата с яйчен жълтък, разбит в малко прясно мляко. Печем в предварително загрята на 1800 фурна около 40 мин.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...