Продукти:
• 500 г картофи
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Разтопяваме 50 г масло и изсипваме в него настърганите картофи, като ги натискаме отгоре по цялата повърхност, за да улегнат и се подравнят. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме с капак и задушаваме на слаб огън. По време на задушаването прибавяме парченца от маслото.
Когато долната част на картофената смес започне да се пържи, растърсваме леко тигана, за да се отлепи питката от дъното и я обръщаме в широка чиния. Добавяме в тигана останалото масло и отново слагаме питката, но от обратната страна. Оставяме я още 15 мин на огъня без да захлупваме.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...