Продукти:
• 500 г царевично брашно
• 120 г мас
• 250 мл хладка вода
• 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на две топки, които увиваме в алуминиево фолио и слагаме за 1 час в хладилника.
После ги разделяме на по 8-9 по-малки топки, които разточваме на тънки кори. Изпичаме корите от двете страни в силно загрят сух тиган, нареждаме ги една върху друга и ги завиваме с кърпа.
Поднасяме тортилите топли.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...