Продукти:
• 300 г готово тесто
• 1 1/2 ч.ч. дребни розички от броколи
• 1 1/2 ч.ч. ситно нарязана моцарела
• 50 г смлени орехи
• 2 скилидки чесън
• 1 яйце
• 1 с.л. сусам
• 1 щипка наситнен босилек
Начин на приготвяне:
Бланшираме броколито за 1-2 мин във вряща вода, отцеждаме и го смесваме с моцарелата, орехите, босилека и пресования чесън.
Разточваме тестото на правоъгълна кора и разстиламе отгоре приготвената плънка. Навиваме кората на руло, поръсваме със сусама и слагаме в намаслена тавичка.
Печем във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...