Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая колкото кибритена кутия
• 200 г краве масло (леко притоплено)
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 2 ч.ч. хладка вода. Всичко (без маслото) омесваме на меко тесто и разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Корите намазваме обилно с маслото и ги налагаме една върху друга. Навиваме ги на руло, което нарязваме напреко на 12 парчета.
Парчетата слагаме легнали в тава, намазана с масло, като едно слагаме по средата на тавата, а другите редим около него като слънце. Намазваме питката отгоре с 1 разбито яйце и оставяме да втаса. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...