Кулинарни рецепти » Връзвана погача

 Връзвана погача

Продукти:

• 1 кг брашно
• половин кофичка кисело мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 30 г мая
• 2-3 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с хладка вода. Омесваме средно меко тесто от брашното, размитата мая, захарта, разбитите яйца, солта и олиото. Оставяме тестото да втасва около 1 час, отново хубаво омесваме и го разделяме на 7 равни топки.

От всяка топка размесваме с малко олио и с намаслени ръце дебела лента, която усукваме и привързваме. Нареждаме шесте ленти в кръг в тавата, като между тях оставаме растояние, за да имат място да втасат, а седмата слагаме в средата. Намазваме отгоре с разбития жълтък и малко вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало