Кулинарни рецепти » Връзвана погача

 Връзвана погача

Продукти:

• 1 кг брашно
• половин кофичка кисело мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 30 г мая
• 2-3 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с хладка вода. Омесваме средно меко тесто от брашното, размитата мая, захарта, разбитите яйца, солта и олиото. Оставяме тестото да втасва около 1 час, отново хубаво омесваме и го разделяме на 7 равни топки.

От всяка топка размесваме с малко олио и с намаслени ръце дебела лента, която усукваме и привързваме. Нареждаме шесте ленти в кръг в тавата, като между тях оставаме растояние, за да имат място да втасат, а седмата слагаме в средата. Намазваме отгоре с разбития жълтък и малко вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало