Продукти:
• 500 г маслено тесто
• 1 кг солени гъби
• 100 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 2 главички лук
• 40 г мазнина
• 1яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите. Сваряваме изчистения ориз в млякото. Подсушаваме гъбите с кърпа и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно.
Разточваме тестото на правоъгълен лист с дебелина 0,5 см. Задушаваме гъбите с лука в много малко вода и щом изстинат, прибавяме към тях ориза.
Разстиламе плънката равномерно върху половината лист, захлупваме с другата половина и прищипваме краищата. Намазваме отгоре с яйце и избождаме повърхността с вилица на няколко места.
Печем във фурна, загрята до 220 градуса, около 30 мин. За вечеря сервираме питката гореща, а за закуска - студена.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...