Продукти:
• 200 г извара
• 1 ч. л. масло
• 2 яйца
• 120 г брашно
• 1 ч. л. захар
• лимонова кора на върха на ножа
• олио за пържене
• сметана
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре изварата с маслото, прибавяме яйцата едно по едно, захарта, брашното и лимоновата кора. От полученото тесто оформяме питки и изпържваме в сгорещено олио.
Поднасяме ги горещи, поляти със сметана.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...