Кулинарни рецепти » Папанаши

 Папанаши
(Румъния)

Продукти:

• 200 г извара
• 1 ч. л. масло
• 2 яйца
• 120 г брашно
• 1 ч. л. захар
• лимонова кора на върха на ножа
• олио за пържене
• сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре изварата с маслото, прибавяме яйцата едно по едно, захарта, брашното и лимоновата кора. От полученото тесто оформяме питки и изпържваме в сгорещено олио.

Поднасяме ги горещи, поляти със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало