Кулинарни рецепти » Орехова пита с мармалад

 Орехова пита с мармалад

Продукти:

• 1 кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• мармалад
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, след което при непрекъснато биене прибавяме последователно към тях киселото мляко, размесено със содата, захарта, олиото и канелата. Накрая прибавяме смлените орехови ядки и брашното. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на три части.

Двете части разстиламе на дъното на намаслена и набрашнена тавичка, така че да получим слой с дебелина 2 см. Отгоре намазваме обилно с мармалад. Третата част от тестото разточваме на кора с дебелина 5 мм. От кората изрязваме лентички, които кръстосваме като решетка върху мармалада.

Печем питата в силна към умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало