Кулинарни рецепти » Питки с кашкавал

 Питки с кашкавал

Продукти:

• 250 г брашно
• 1 бакпулвер
• 50 г маргарин или краве масло
• 50 г настърган кашкавал
• 175 мл прясно мляко
• 1 голямо яйце
• 2 с.л. вода
• сол

Начин на приготвяне:

Затопляме фурната на 200°С.

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта. Стопяваме мазнината и я прибавяме постепенно в брашното, докато започне да става на трохи. Прибавяме кашкавала и измесваме. Правим в средата “кладенче”, в което сипваме прясното мляко.

Измесваме тестото. Слагаме го върху набрашнена повърхност и премесваме. Разточваме го на кръг с дебелина около 1 см. От кората изрязваме 12 питки и ги слагаме върху пергамента, с който сме застлали тавата за печене.

Разбиваме яйцето с малко вода и намазваме отгоре питките. Печем 10-12 мин, докато поруменеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало