Кулинарни рецепти » Питка в гювече

 Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки)

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. сирене
• 1 ч.л. сода
• 1 ч.л. сол
• 100 г масло

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме пресятото със солта брашно, киселото мляко, в което сме разбъркали содата и натрошеното сирене. Разбъркваме добре тестото и го разделяме в 4 намазнени глинени гювечета.

В средата на всяка питка правим вдлъбнатинка, в която слагаме бучица масло. Печем в силна фурна, докато питките поруменеят и се отделят от стените на гювечетата.

Автор: Калина Иванова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало