Продукти:
• 500 г брашно
• 1 с.л. мая за хляб
• 1 яйце
• 1 ч.ч. олио
• 4 стръка праз
• 150 г натрошено сирене
• 8 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята на кашица с малко хладка вода и брашно и я оставяме на топло да втаса. После от брашното, разбитото яйце, втасалата мая, половината от мазнината, 1-2 щипки сол и хладка вода омесваме средно меко тесто. Оставяме тестото да втаса.
Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в останалата мазнина, докато омекне. После го смесваме с настърганото сирене.
Разделяме втасалото тесто на две половини. Разстиламе едната половина в намаслена тавичка и отгоре разпределяме сиренето с праза. Върху тях нареждаме нарязаните на кръгчета домати и покриваме отгоре с втората половина от тестото.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...