Кулинарни рецепти » Орехова пита

 Орехова пита

Продукти:

• 500 г готови кори
• 250 г захар
• 200 г счукани орехи
• 150 г стафиди
• 200 г мармалад
• 250 г краве масло
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

В намазнена тавичка нареждаме една върху друга 6 кори, като между всяка мажем с разтопено масло. Върху шестия пласт ръсим захар, орехи, стафиди, настъргана лимонова кора и намазваме тънък слой мармалад. Покриваме пак с 5-6 кори като всяка напръскваме или намазваме с масло.

Заливаме питата с останалото масло и печем в предварително загрята умерена фурна. Можем преди сервиране всяко парче да украсим със шприцована разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало